Projectingenieur E&I (m/v)

Stora Enso is een vooraanstaande wereldwijde leverancier van duurzame oplossingen voor verpakkingen, biomaterialen, houtconstructies en papier, en maakt deel uit van de bio-economie. Stora Enso gelooft dat alles wat vandaag gemaakt wordt uit materialen van fossiele oorsprong, morgen uit bomen kan gemaakt worden.

 

In België heeft Stora Enso 5 juridische entiteiten met een 600-tal medewerkers:

 

In de Gentse haven gevestigd:

Stora Enso Langerbrugge produceert jaarlijks 540.000 ton gerecycleerd kranten- en magazinepapier op basis van 100% Paper for Recycling, oudpapier.  Stora Enso Langerbrugge exploiteert ook twee bio-energiecentrales die voorzien in alle nodige processtoom en meer dan 70% van de elektriciteitsbehoefte.  De papierfabriek stuurt sinds de herfst van 2016 ook groene energie naar Volvo Car Gent via een ondergronds warmtenet. In 2018 werd verder ingezet op additionele hernieuwbare energie door de bouw van drie windturbines op de site om zo op een nog duurzamere manier gerecycleerd papier te kunnen maken. 

In 2020 wordt geïnvesteerd in een FDCA-pilootfabriek voor de productie van bio-gebaseerd plastic verpakkingsmateriaal.

Vlar Papier staat in voor de recuperatie en het sorteren van Paper for Recycling, oudpapier.

Stora Enso Belgium staat in voor de verkoop van alle Stora Enso papierkwaliteiten in een aantal West-Europese landen.

 

In de Antwerpse haven gevestigd:

Stora Enso Lumipaper staat in voor het versnijden van alle Stora Enso papierkwaliteiten gevolgd door een snelle levering aan West-Europese klanten. Lumipaper levert wereldwijd ook digitale formaten.  Een deel van de versnijcapaciteit wordt in 2020 omgebouwd voor het versnijden van Stora Enso karton.

Stora Enso Amsterdam Belgian Branch werd recent opgericht en is verantwoordelijk voor de logistieke activiteiten van de Stora Enso Groep.

Functieomschrijving

 • Als Project Ingenieur sta je in voor het optimaliseren van bestaande en opbouwen van volledig nieuwe bedrijfsuitrusting en –infrastructuur met tot doel onze fabriek veiliger, bedrijfszekerder en kostgunstiger te laten draaien.

 • Je bent verantwoordelijk vanaf de conceptfase tot en met implementatie/oplevering, en staat tevens in voor de uiterst belangrijke nazorg.

 • Je werkt oplossingen uit, berekent de noodzakelijke budgetten, plant, stuurt en volgt het project en het team op zodat je de controle behoudt over veiligheid, timing, budget en specificaties.

 • Je bent binnen jouw functie vaak projectleider, maar werkt ook mee aan projecten die door collega’s worden geleid.

 • In functie van de realisatie van jouw projecten heb je contact met veel verschillende actoren binnen en buiten ons bedrijf.

 • Ook meewerken aan oplossingen ter verbetering van het onderhoud behoort tot jouw takenpakket.

 

Wat zoeken we in jou?

 • Je beschikt over een Master Industriële Wetenschappen met afstudeerrichting automatisering, elektronica of elektrotechniek. Een eerste werkervaring in een industriële productie-omgeving is een pluspunt.

 • Je hebt een uitgesproken interesse in techniek en bent hierdoor zeer leergierig.

 • Organiseren is jouw sterkte. Deadlines vormen een uitdaging. Veiligheid en kwaliteit zijn jouw leidraad doorheen het volledige project.

 • Je bent analytisch sterk en resultaatsgericht.

 • Je kan zowel autonoom werken als aan de slag binnen een team.

 • Naast Nederlands spreek je tevens vlot Engels. Je bent een vlotte communicator.

Wat bieden wij jou?

 • We bieden een uitdagende job in een hoogstaande technologische omgeving binnen een internationale context.

 • Je mag een intensieve opleiding verwachten waardoor je vlot, met kennis van zaken, ingewerkt geraakt in de functie.

 • Onze remuneratie is competitief en aangevuld met een mooi pakket aan extralegale voordelen.

Solliciteren?

Druk op de sollicitatieknop en stuur je cv en motivatie. Je hoort binnen een week van ons of je uitgenodigd wordt voor een gesprek. Dat gesprek plannen we snel in, desnoods ’s avonds. Eventueel volgt nog een tweede gesprek. We streven ernaar de procedure binnen 3 weken af te ronden.