"Voor EEN klant..."

Bijgewerkt: 11 nov 2018

Je komt ze elke dag wel tegen…

De - wat men durft te bestempelen als - “personeelsadvertenties”. !


De professionele (no cure no pay) recruiter is op zoek naar een kandidaat x (die men wel enigszins omschrijft) voor “een bedrijf”. Sommige recruiters durven wat verder gaan en omschrijven ‘het bedrijf’ als “onze klant”. Maar men is daarentegen ‘o zo bang dat een potentiële kandidaat zich tot “hun klant” richt’.

Soms denk ik dat men het allemaal over dezelfde “klant” heeft, want we lezen steevast “een groeiend bedrijf”.


Als sollicitant zou ik eerlijk gezegd niet reageren. Vooreerst weet ik niet over welk bedrijf het gaat (misschien is het wel mijn eigen werkgever). Daarnaast moet ik beginnen gokken, want soms - niet altijd dus - staat er geen plaatsnaam bij, maar een regio. Ik lees dus vaak “voor onze klant, een groeiend bedrijf uit de regio Tielt ben ik op zoek naar…”. Zoek gerust maar verder, ik zal mijn pijlen als kandidaat richten op bedrijven waarover niet geheimzinnig dient gedaan te worden. Op bedrijven die fier zijn op wie ze zijn, op bedrijven die mij als kandidaat weten te bekoren met een vlotte en eerlijke vacaturetekst. Employer branding, het is niet iedereen gegeven…Het begrip employer branding staat voor werken aan het imago van het bedrijf als werkgever, zodat de organisatie aantrekkelijk is voor nieuw talent, maar ook het behoud van goede medewerkers stimuleert. Employer branding draagt bij aan de bedrijfscultuur, de sfeer op de werkvloer, de productiviteit en naamsbekendheid. Het employer brand (werkgeversmerk) moet dus relevant, geloofwaardig en onderscheidend zijn ten opzichte van andere bedrijven. Een sterke wervingscampagne- met visuals, vacatures en video - die goed ingezet wordt, bereikt bovendien veel meer mensen dan alleen potentiële medewerkers. In tegenstelling tot de corporate website, waar vooral bedrijfsactiviteiten gepromoot worden, ligt bij een eigen Werken-bij site de nadruk op de werkgever. Het is een belangrijk visitekaartje voor potentiële sollicitanten. Zij kunnen zonder afleiding alle relevante informatie vinden over vacatures, de bedrijfscultuur, arbeidsvoorwaarden en meer. Het geeft een transparant en compleet beeld van de organisatie en als dit aanspreekt, kunnen geïnteresseerde kandidaten meteen solliciteren.


Met een Werken-bij site onderstreept men de employer brand, maakt men deze nog krachtiger. Het is een mooie profilering, die bovendien zeer effectief is en snel resultaat geeft. Dankzij de professionele uitstraling, volledig in de eigen huisstijl en tone of voice, worden de juiste kandidaten aangetrokken. Een ideaal hulpmiddel, zelfs als deze tijdelijk ingezet dient te worden voor projectrecruitment.

Een belangrijke meerwaarde bij een Werken-bij site is de multiposting van vacatures op job boards, maar vooral via sociale media. Daar ligt de toekomst, maar ook reeds het heden…

“Voor een klant”…


Veel succes!


64 keer bekeken