Tips om SEO te verbeteren op je recruitment website

Een goede SEO strategie is goede content. Wij lichten hieronder een tipje van de sluier!De meeste organisaties zijn op zoek naar manieren om hun SEO performance te verbeteren, omdat het een van de belangrijkste onderdelen is als het gaat om het aantrekken van nieuwe kandidaten.

Gebruik SEO vriendelijke URL's

Maak een URL die niet te lang is en die makkelijk te begrijpen is voor de bezoekers van je website: “www.werken-bij.net/bedrijfsnaam”.


Gebruik keywords en modifiers in de titels

Een keyword is een korte zin of woord die de inhoud van de pagina beschrijft. Het gebruiken van een keyword is van essentieel belang bij SEO pagina’s, wat vervolgens zal leiden tot betere resultaten.

Modifiers zijn woorden die je toevoegt aan je belangrijkste keyword om meer specifieke longtail trefwoorden te produceren. Een modifier kan bijvoorbeeld het wie, wat, hoe, waarom of waar van het artikel omschrijven.

Modifiers zijn een goede manier om de belangrijkste onderdelen van je content te benadrukken.


Voeg foto’s en video’s toe

Relevante content is de essentie van goede video SEO. Zorg er voor dat je video interessant is voor je doelpubliek: spreek hun taal, plaats jezelf in hun schoenen en probeer een antwoord te formuleren op hun vragen. Geef hen waardevolle videocontent, geen reclamespots! Gebruik altijd bestandsnamen met zoekwoorden die relevant zijn voor de tekst rond de afbeelding.


Het plaatsen van keywords in de tekst

De meningen verschillen als het gaat om de lengte van een artikel, maar als richtlijn neemt men vaak dat een blog minimaal 220 woorden moet bevatten. Zorg ervoor dat je keyword minimaal één keer in het hoofddeel van de tekst voorkomt.

Onthoud goed, hoe langer de tekst, hoe langer iemand op je website blijft.


Voeg ‘structured data’ toe aan je vacatures

Zoekmachines zoals Google lezen de code om uw website beter te begrijpen, maar gebruiken ook structured data om uw webpagina’s op een specifieke manier weer te geven in de zoekresultaten. Door structured data toe te voegen aan de inhoud van je vacatures, zorg je ervoor dat vacatures hoog gerankt worden bij het zoeken in Google .


De perfecte vacaturetekst schrijven is een vak. Met een optimale vacaturetekst maak je een mooie start om in contact te komen met talent. Een eigen werken-bij site helpt je om van het begin een scherpe strategie te hebben om uiteindelijk succesvol te zijn in het aantrekken van kandidaten.


#werken-bij.net


7 keer bekeken