Adverteer zeker op je eigen merknaam!

Bijgewerkt: 11 nov 2018

Klanten vragen ons vaak waarom ze zouden adverteren op hun eigen merknaam. Wanneer iemand op zoek gaat naar hun brand in Google verschijnen ze toch al bovenaan. Dus waarom extra betalen voor advertenties op hun merknaam. Logisch.

Maar waarom zou je dit dan wél doen? Hieronder 5 sterke redenen.1. Geef je concurrent geen kans

Voorkom dat concurrenten adverteren op jouw merknaam. Je concurrenten mogen jouw merknaam niet gebruikten in zoekadvertenties, maar ze mogen het zoekwoord wel gebruiken. Stel dat iemand zoekt op jouw merknaam en ze krijgen een advertentie van een concurrent te zien dan is de kans groot dat ze hierop zullen klikken. Resultaat: jouw concurrent snoept niet alleen verkeer, maar ook indirect omzet van jou af.

2. Zorg voor een top of mind positie

Wanneer je adverteert op je eigen merknaam dan vergroot je niet alleen je online zichtbaarheid, je zal er ook voor zorgen dat je top of mind bent bij je doelgroep. Via je advertenties en je organische zoekresultaat tracht je hen naar je website te leiden wat zal zorgen voor extra vertrouwen in je brand.


3. Je communicatieboodschap en sitelinks kan je zelf bepalen

Wanneer je je merknaam ingeeft in Google, dan zie je in de organische zoekresultaten van je website een beschrijving staan, aangevuld met enkele sitelinks. Deze sitelinks kiest Google zelf, dus daar heb je niet veel impact op. Stel dat je een bepaalde actie organiseert en je wil die benadrukken, dan wil je natuurlijk dat die zo hard mogelijk opvalt. Als je wacht tot wanneer ze verschijnen in je organische zoekresultaten, dan is je actie wellicht al afgelopen. Gemiste kans dus. Wanneer je adverteert op je merknaam dan kan je deze sitelinks zelf toevoegen en Google dus pushen om deze te tonen in de betaalde zoekresultaten en deze actie dus extra in de kijker zetten.


4. Positief voor de kwaliteitsscore van je hele account tegen een zeer lage prijs

Je zal altijd een hoge kwaliteitsscore behalen voor je branded campagne omdat je merknaam uiteraard vaak op je website vermeld staat. Omdat de advertenties en de landingspagina’s zeer relevant zijn voor de zoeker, zal zich dit vertalen in een hoge doorklikratio (CTR). Win-win, want deze twee zaken zorgen ervoor dat je een lage kost per klik zal betalen (CPC) en een hogere kwaliteitsscore zal behalen voor deze branded campagne. Resultaat: tegen een lage kost de gehele kwaliteitsscore van je Google Adwords-account verhogen.


5. Laat je inspireren voor je algemene campagne

Binnen je branded campagne kan je ontdekken welke zoekopdrachten gebruikers invoeren in combinatie met je merknaam. Dit kan je nieuwe inzichten geven die je kunnen inspireren om je Google Adwords-campagne verder aan te vullen.


5 keer bekeken